Matthias opgeschrikt door Mumbai
Door: Matthias
Blijf op de hoogte en volg Matthias
04 Januari 2009 | Nederland, Amersfoort
Vrijdag 9 januarie pak ik dan een cheap ass euroliner bus naar London. Was veel goedkoper om vanaf London te vliegen (360 euro voor een jaarticket) en ik heb een nachtje geboekt in het Picadilly hostel... Dus ik heb een volle dag om van London te genieten.
Dan op 11 januari vertrek ik in de ochtend naar Mumbai.
Ik kom dan in de ochtend van 12 januari in het midden van de nacht aan in het hectische maar voor mij ook geheel onbekende Mumbai.
Vandaag heb ik me zo veel mogelijk ingelezen in de lonely planet over de stad en ik probeerde een hotel te regelen voor de eerste nacht.
Het is wel grappig en ironisch... In de jaren dat ik het hostel had in Guatemala lachte ik me vaak kapot over alle vragen die mensen me vaak stelden voor hun aankomst per email... Over hoe ze al ver van te voren wilden reserveren en hoe ze alles precies wilden plannen...
Ik dacht dan altijd: laat het toch lekker los... Leef met die onzekerheid! Dompel je er in onder!
Nu sta ik zelf aan de andere kant! Ik heb eigenlijk nog totaal geen idee heb wat ik ga doen... Dit geeft me toch een merkwaardig gevoel in mijn buik! Een beetje alsof je verliefd bent... Je weet eigenlijk niet of het nou lekker is of vervelend!
Ik zocht vandaag wat rond op blogs van andere India-gangers en trof verhalen aan van mensen die op het vliegveld al overspoeld werden door bedelaars, leprozen en nou ja, de clichés die eigenlijk meteen bevestigd worden!
Guatemala is nou ook niet echt het meest georganiseerde rijkste land ter wereld en ik voel me absoluut niet fijn in de rechtlijnigheid en kneuterigheid van Nederland maar wat ik nou van India kan verwachten? Ik heb vaak gehoord: either you hate or or you love it! Ik hoop en verwacht dat ik tot de laatste categorie behoor!
Wat ik hoop te vinden in India? Nou... Ik heb gemerkt dat als ik mezelf in nieuwe extreme situaties plaats (zoals in Guatemala) en alles daarbij achter me laat, en me als het ware helemaal overgeef aan het moment en ook juist aan de onzekerheid van het moment, dat dat een ongelooflijk krachtige ervaring kan zijn... Wat ik wil vinden is vrijheid. Vrijheid door loslaten!
Uit ervaring weet ik dat als ik loslaat er een soort van magie ontstaat! Dat alles altijd goed komt!
En ik doe het voor experience...
"Experience is a hard teacher because she gives the test first and the lesson afterwards!"
Ik hoop jullie door dit dagboek te mogen meenemen door mijn ervaringen heen!
Als je wilt kun je je subscriben zodat je automatisch een waarschuwing krijgt als er een nieuwe post is!
Matthias